Jobbik: Zárolják Fodor Gábor pártjának vagyonát!

A Jobbik azt sürgeti, hogy a kormány zárolja Fodor Gábor új pártjának állami támogatását, amíg nem rendezik az SZDSZ adósságát.

Staudt Gábor, a Jobbik képviselője felháborítónak nevezte, hogy miközben az SZDSZ felszámolás előtt áll, és a felhalmozott adósságát a nevén lévő ingatlanok sem fedezik, aközben a volt pártelnök, Fodor Gábor új pártja, a Magyar Liberális Párt 82 millió forint állami támogatásra jogosult. A Jobbik szerint ha egy párt vezető tisztségviselője tetemes köztartozással „adja le a kulcsot”, akkor ki kell zárni a közéletből és teljes vagyonával felelnie kellene azért.

Staudt bírálta, hogy a kormány elszámoltatás helyett plusz juttatást, kiváltságokat osztogat azoknak, akiknek éppen elszámoltatás alá kellene esniük. Staudt Gábor felszólította a kormányt, hogy tegyen meg mindent azért, hogy Fodor Gábor „egyszemélyes” pártja ne kaphassa meg a támogatást, amíg nem számolnak el az SZDSZ adósságaival. Ha a párt nem fizeti ki a köztartozást, akkor az állami kezességvállalás miatt adófizetői forintokból kell majd állni – mondta.