Tatabánya önkormányzata látogatóközpontot szeretne a Turul-szobor mellé

POLITIKA
2014 április 24., 16:05

Ezért ötletpályázatot írnak most ki.

A város fideszes polgármestere, Schmidt Csaba elmondta, hogy a kiírásban ajánlatokat várnak egy

21. századi modern épületre, organikus, a természetbe illő létesítményre, valamint a természet és a civilizáció közötti átmenetet kapuként megjelenítő formára.

Nyilván nagyon 21. századi és modern épület lesz az, amit egy 15 méter fesztávolságú Turul-szobor lába mellett húznak fel. Tényleg fontos, hogy illeszkedjen a természetbe.

Mivel a Turul-szobor közelében csak egyszer és csak egy épületet lehet emelni, a terület kiemelt jellege miatt a létesítménynek emblematikus jelentősége lesz

- tette hozzá a polgármester. A látogatóközpontban régészeti, turisztikai és történelmi bemutatóhelyet rendeznének be, valamint egy vendéglőt alakítanának ki.

photo_camera via Wikipedia Commons

A polgármester szerint egyre több a kiránduló az emlékmű környékén és a Kő-hegyen, és nyáron sziklamászó-útvonalakat is átadnak, ezért még több emberre számítanak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.