Dúró Dóra vezetheti az oktatási bizottságot a Parlamentben

Pénteken négy órán keresztül tárgyaltak a parlamentben a pártok, hogy kinek milyen bizottsági helyek, posztok jutnak. Korábban már kiderült, hogy a nemzetbiztonsági bizottságot a Jobbik elől az MSZP csípte el. A szélsőjobboldali párt pedig Vona Gábort jelölte annak élére, írja a Népszabadság. Szokásjog alapján a bizottságot mindig a legnagyobb ellenzéki párt képviselője vezeti. A Jobbik a Simon- és a Welsz-ügy miatt aspirált a posztra. Az MSZP vezeti a költségvetési bizottságot, az LMP pedig a fenntartható fejlődéssel foglalkozó testület irányítását kapta.

A taktikázás miatt a Jobbiké végül a kulturális és a vállalkozásfejlesztési bizottság lett. Utóbbihoz a munkaügyek is tartoznak. A kulturális és oktatási bizottság élére Dúró Dóra pályázhat.

Dúró 1987-ben született, tizennyolc éves koráig falun lakott, a gimit a dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban végezte. Később az ELTE-n szerzett politológus diplomát. Férje Novák Előd szintén jobbikos képviselő, két gyerekük van Novák Hunóra Kincső és Novák Bottyán János. Dúró jelenleg is állapotos, harmadik gyerekük nyáron fog születni.