Fizetésemelés jár Budapest főpolgármester-helyetteseinek, mert kikerültek a Parlamentből

POLITIKA
2014 április 25., 11:19
comments 20

A Fővárosi Közgyűlés senkit nem hagy az út szélén. Április 30-ai ülésükön fogják tárgyalni a javaslatot, ami Bagdy Gábor és György István főpolgármester-helyettesek fizetésemeléséről szól majd.

Ők ketten eddig parlamenti képviselők voltak, mostantól viszont nem lesznek azok. A Tarlós István által benyújtott javaslat most az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló törvényre hivatkozva azzal érvel, hogy az alpolgármestereknek költségátalány illeti meg. Amíg képviselők voltak, nem vették igénybe ezt a költségtérítést. Nem is lett volna miért, ugyanis ennyivel kevesebb választókerületi pótlékot kaptak volna. De most ennek vége.

Bagdy 661 400 forintot, György István 670 ezer forintot keresett eddig. Most ennek 10 vagy 20 százalékát kaphatnák még meg. Tarlós nagylelkűen a 20 százalék megadására tett javaslatot. Ez havi 130 ezer forintos pluszjavadalmazást jelent.

Ezt amúgy a két helyettes külön kérte is, kérvényt is csatoltak. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.