Íme Magyarország második legstílusosabb hölgye

DIVAT
2014 április 25., 16:22
comments 35

Le a kalappal az 59 éves Halkovicsné Joli előtt!

A szolnoki asszony, miután csendben figyelte a város népének ruházatát, saját maga is (korának megfelelően) mindent megtett azért, hogy elmondhassa magáról, stílusosan öltözik – írta meg a szoljon.hu. A divatban jártas asszony nemrégiben elindult egy televíziós divatvetélkedőn, ahol annak ellenére, hogy ő volt a legidősebb versenyző, meg tudta szerezni az előkelő második helyezést – írja a szolnoki lap, ami felkereste a dobogóra vastagon felkerülő asszonyt.

A FEM3 vetélkedőjén, a Shopping Királynőkben Halkovicsné merész színválasztással egy fordulóval a vége előtt még vezetett is. Halkovics Zoltánné Joli a sportosan elegáns ruhákra esküszik, ilyeneket kellett összeválogatnia magának a verseny döntőjére is.

photo_camera Fotó: Mészáros János / szoljon.hu

A stílusos asszony egyébként fiatalon egy női szabóság próbamodellje volt, ott tanulta meg az alapokat – írja a szoljon.hu, aminek Halkovicsné azt mondta:

„A magyarok öltözködése valóban hagy némi kívánnivalót maga után.”

De szerinte ez nem csak pénz kérdése, mert például a turkálókban és a kínai boltokban is akadnak pompás darabok.

A szoljon.hu szakértőket is megkérdezett arról, hogy valóban pontos-e a Reuters 24 országot vizsgáló, több éves felmérése, ami már 2010-ben kimondta, hogy Magyarország a legnormcore-abb nemzet.

Debreczeni Ildikó szolnoki jelmeztervező a lapnak azt mondta, hogy ez nem biztos: az angol nők például sokkal ízléstelenebb ruhákat hordanak, mint a magyarok, a spanyoloktól, a franciáktól és az olaszoktól viszont még lenne mit tanulnunk. A magyarok ugyanis inkább sportosan öltöznek (Szolnokon alig lehet látni magassarkúban sétáló nőt – idézte a szoljon.hu), de szerinte ez nem probléma, hiszen lehet valaki elegánsan sportos is. Debreczeni szerint a közszereplőknek oda kell figyelniük arra, hogy alkatuknak megfelelő ruhában járjanak, de a lényeg, hogy mindenki olyan ruhát hordjon, amiben jól érzi magát – attól viszont elszomorodik a ruhatervező, hogy színházban, esküvőn, állásinterjún egyre több farmeres embert lehet látni – hangsúlyozta a szoljon.hu.

Kiss Adrienn, a BI-KA Logisztika Kft. HR-vezetője is nyilatkozott a lapnak, és jó tanáccsal is szolgált a munkakereső ifjúság számára nézvést:

„Bizony, megváltozott a világ. Manapság egy-egy tárgyalásra nem az alkalomhoz illően érkeznek a fiatalok. Az idősebbek sokkal jobban odafigyelnek, hogy megjelenésükkel is megtiszteljék a céget és a beszélgetőpartnereket.”

A törökszentmiklósi Molnár Ferenc Caramel énekes azt mondta a szoljon.hu-nak, hogy nehéz ügy ez, mivel jóval kevesebbet fordíthatunk ruhára, mint a nyugat-európaiak, és „a legtöbb embernek kisebb gondja is nagyobb annál, minthogy azon aggódjon, stílusosan öltözködik-e”.

„Amikor hazamegyek Miklósra, a telepre, azt látom, a legtöbben annak örülnek, ha étel van az asztalon, nem ha új ruha a szekrényben.”

Molnár Ferenc egyébként elárulta a szoljon.hu-nak, hogy nagyon kedveli az ingeket, a farmert, a bőrdzsekit és a kapucnis pulóvert, viszont:

„Ha meg kell jelenni, megadom a módját: felveszem a zakót, megtisztelve ezzel partneremet, rajongóimat vagy az asztaltársaságot.”

Disclaimer: amikor ezt a cikket írtam, így néztem ki:

photo_camera A Fotó: Mészáros János / szoljon.hu című fotóval a 444-ben

Kapcsolódó: Elég ebből az egyoldalú Michelle Obama-divatkultuszból!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.