19 ország pályázott a 2020-as Európa-bajnokságra

Tbg
futball
2014 április 26., 14:21
comments 13

A 60. kontinenstorna rendhagyó lesz, ugyanis nem 1-2 országban, hanem 13 ország 13 városában rendezik meg. A 19 pályázó között Magyarország is ott van.

Két csomagra lehetett pályázni: a döntő és az elődöntők, illetve a csoportmeccsek és nyolcad-, illetve negyeddöntők megrendezésére.

Utóbbinak 12, előbbinek 1 győztese lehet, de erre a pakkra csak Németország és Anglia pályázott. Szeptember 19-én derül ki, hogy melyik lesz a 19-ből a 13 nyertes.

Íme a pályázó országok és városok:

Azerbajdzsán (Baku), Fehéroroszország (Minszk), Belgium (Brüsszel), Bulgária (Szófia), Dánia (Koppenhága), Anglia (London), Macedónia (Szkopje), Magyarország (Budapest, Puskás Ferenc Stadion), Németország (München), Izrael (Jeruzsálem), Olaszország (Róma), Hollandia (Amszterdam), Írország (Dublin), Románia (Bukarest), Oroszország (Szentpétervár), Skócia (Glasgow), Spanyolország (Bilbao), Svédország (Stockholm), Wales (Cardiff)

A címlapkép az UEFA honlapjáról van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.