Tényleg több ezer Atari-játékot ástak el a nyolcvanas években

Tbg
játék
2014 április 26., 20:20

Időről-időre előkerült az a történet a nyolcvanas évek egyik ismert videojátékgyártójáról, az Atariról, hogy több ezernyi játékát elásta valahol az Egyesült Államokban - köztük az egyik legrosszabb játéknak tartott E.T.-t, amelynek jogaiért pedig egy rakás pénzt fizetett ki Steven Spielbergnek.

photo_camera )

Most kiderült, hogy nem városi legendáról van szó, az Atari tényleg így szabadult meg annak idején a legyártott, de eladni nem sikerült videójátékoktól. (Akkoriban Észak-Amerikában még nem pörgött fel túlságosan a videojátékok műfaja.) A játékok harminc évet töltöttek a föld alatt.

Az exhumálás egyébként a Microsoftnak köszönhető, amelynek Xbox Entartainment Studios nevű cége dokumentumfilmet készít a videojátékok történetéről, köztük feldolgozza az Atari-sztorit is.

A doku jövőre jöhet ki, és része lesz annak a projektnek, amivel a Microsoft összeköti a mozizást az XBox 360-konzollal, és kifejezetten konzolra készít filmeket. A tervek között szerepel többek között egy élőszereplős Halo-film is. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.