Joe Biden megnyugtatta Orbánt, a NATO megvéd minket, ha jönnek az oroszok

külföld
2014 április 27., 09:51
comments 24

Telefonon nyugtatta meg szombat késő éjjel - vagyis magyar idő szerint inkább már vasárnap korahajnalban - Orbán Viktor magyar és Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnököt Joe Biden, az Egyesült Államok alelnöke.

A Fehér Ház tájékoztatása szerint Biden azt mondta, hogy az Egyesült Államok "szigorúan" (a Fehér Ház a jól hangzó ironclad - kb. vasba öntött - jelzőt használta) elkötelezett a NATO közös védelmi poltikája mellett.

Vagyis: ha netán az orosz tankok későn lépnek a fékre Ukrajna lerohanásakor, és véletlenül Magyarországot is megszállják, akkor a NATO oda fog csapni, oda lészen csapva nekik.

Az amerikai közlés szerint Biden egyetértett Sobotkával abban, hogy Oroszországnak fizetnie kell, Orbánnal pedig az euroatlanti közösség energiabiztonságának erősítéséről és koordináltabb stratégiai megközelítéséről beszélt.

Az AFP beszámolója szerint Biden hajnali telefonjára azért volt szükség, mert a két volt szovjet szatelitállamban "nagyon idegesek az oroszok ukrajnai beavatkozása láttán". (AFP via Channel News Asia)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.