Két francia kommandós erőszakolt meg egy kanadai nőt Párizsban

külföld
2014 április 27., 16:58
comments 29

A párizsi rendőrség két tagját vád alá helyezték, egy harmadikat pedig a tanú és a gyanúsított közötti státusba helyeztek, miután állítólag csoportosan megerőszakoltak egy kanadai turistanőt. Bernard Cazeneuve belügyminiszter mindhárom rendőrt felfüggesztette. Az eset még szerdára virradó éjjel történt a bűnügyi rendőrség székházában.

photo_camera AFP PHOTO MARTIN BUREAU

A kanadai nő szerint kedden este találkozott a rendőrökkel a párizsi Saint-Michel negyedben egy ír kocsmában. A kocsma nem messze van a bűnügyi rendőrség központjától és az ott dolgozók egyik törzshelyének számít. A nő elfogadta a rendőrök invitálását és átsétáltak a Szajnán, az Orfevres rakparton található irodájukba. Az épületet sokkhatás alatt hagyta el, és az első rendőrnél jelezte, hogy megerőszakolták.

A vád alá helyezett egyik rendőr elismerte, hogy történt szexuális kapcsolat közte és a 34 éves kanadai közt, de az állította, hogy a nő abba beleegyezett. Határozottan cáfolt bárminemű erőszakot. A másik két rendőr továbbra is tagad, szerintük nem történt semmi. A párizsi ügyészség nemcsak az erőszak miatt, hanem a bűntényi leltár módosítása miatt is nyomot. A sértett nő harisnyája és órája eltűnt az erőszak közben. A nőn azonnal vizsgálatokat végeztek, többek közt DNS-mintákat is vettek tőle, ezek eredménye még nem ismert. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.