Ne hozz feketéket a meccsre, mondja barátnőjének az NBA-csapat tulajdonosa

sport
2014 április 28., 08:36
comments 83
photo_camera Donald Sterling és barátnője
  • "Tőlem le is fekhetsz feketékkel. Azt csinálsz velük, amit akarsz. Egyetlen kis kérésem lenne, ne hozd el őket a meccseimre."
  • "Egyébként a kibaszott Instagramon miért kell feketékkel mutatkoznod?"
  • "Zavar, ha azt mutogatod, hogy feketék társaságban vagy. Miért kell ezt?"

Ezeket Donald Sterling, a Los Angeles Clippers NBA-csapat tulajdonosa mondta barátnőjének telefonon sok minden egyéb mellett. A beszélgetés felvétele nyilvánosságra került a TMZ bulvároldalon, azóta kevés népszerűbb téma van ennél Amerikában.

Sterling azóta hivatalosan nem reagált, megtette helyette ezt fél Amerika Barack Obamától LeBron Jamesen keresztül Snoop Doggig, az Instagramon ezt üzente:

A csapat játékosai a Golden State Warriors elleni meccsen kifordított mezzel tiltakoztak saját tulajdonosuk ellen.

photo_camera Gif: Business Insider

Sterling nézetei egyébként eddig is viszonylag ismertek voltak, zajlott már ellene bírósági eljárás például azért, mert nem adott el feketéknek lakást Beverly Hillsben. De ez a beszélgetés még ehhez képest is nagy dobás tőle.

Az ügyvédből lett csapattulajdonos nem új már a pályán, olyannyira, hogy ő a leghosszabb ideje pozíciójában lévő NBA-vezető a ligában. 1981 óta áll a csapat élén.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.