John Kerry már vissza is szívta az apartheides megjegyzését

2014 április 29., kedd 7:39
7

Pár órányi botrány elég volt hozzá, hogy John Kerry, az amerikai külügyminiszter visszaszívja pénteki, zárt ajtók mögött tett szerencsétlen kijelentését arról, hogy ha az izraeli-palesztin konfliktust nem két, önálló állam megteremtésével oldják meg, akkor Izraelben apartheid lesz.

Nem úgy gondolta. Becsszó.

"Először is, Izrael pezsgő demokrácia és én nem hiszem, mi több, sosem állítottam sem nyilvánosan, sem magánbeszélgetésekben, hogy Izraelben apartheid van, vagy hogy apartheidre törekszik. Aki bármit is tud rólam, kétségek nélkül ezt is tudja rólam" - írta hétfő esti közleményében.

Ebben alaposabban ki is fejtette, hogy mire gondolt amúgy, amikor hülyeségeket beszélt - vagy ahogy ő fogalmazott, "szándékán kívül téves benyomást keltett". Arra, hogy Izrael és Palesztina jövője szempontjából az egyetlen megoldás a két állam, mert egy államon belül nem lehet egyszerre biztosítani:

  • Sem Izrael demokratikus és zsidó jellegét, amit megérdemel;
  • sem a virágzó államot, amiben minden palesztin teljes jogú polgár.

(Via The Wire)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt