Magyar rezsicsökkentés < pakisztáni rezsicsökkentés

gazdaság
2014 április 29., 16:38
comments 10

28 ezer fontos (10,5 millió forint) gázszámlatartozása miatt átmenetileg leállították a fűtést Navaz Sarif pakisztáni miniszterelnök rezidenciáján, csak néhány nappal azután, hogy a kormányfő harcot hirdetett az energiaszámlákat elbliccelők ellen – írta meg a Telegraph.

Pakisztánt gyakorlatilag teljesen megbénítja az országban uralkodó energiaellátási válság, amit főleg a fizetetlen számlák tömege okoz, és ami miatt naponta több órára egész térségek maradnak áram és gáz nélkül.

Az állami tulajdonú Sui Northern Gas Pipelines Ltd. szóvivője elmondta, hogy a kormányfő rezidenciája és kormányzati épületek egész sora összesen majdnem 100 ezer font (37 millió forint) tartozást halmozott fel, és azután döntöttek a gázcsapok elzárásáról, hogy maga Sarif rendelt el szigorúbb fellépést a késedelmes fizetőkkel szemben. Az állami intézmények többszöri felszólítás ellenére sem fizettek, és újraindítják a szolgáltatást, ha a kormányhivatalok rendezik a számlákat.

Az incidens valószínűleg nem marad visszhang nélkül Sarif bírálói körében, akik évek óta az országot sújtó korrupciót és a hatékonyság legmagasabb szinteken is jelentkező hiányát vetik Iszlámábád szemére.

Az energiaválság súlyosságát mutatja, hogy a minisztériumok könnyű ruházat viselését írták elő munkatársaiknak nyárra, hogy kevesebbet kelljen igénybe venni a klímaberendezéseket.

A miniszterelnökség titkárságának egyik munkatársa a kormányhivatalok lustaságát okozta a tartozások felhalmozódásáért – írja az MTI.

„Ez azonban az egész ország számára üzenet. Ha még a miniszterelnököt is felelősségre vonják, akkor senki sem vonhatja ki magát a törvény betűje alól”

A számlát már kiegyenlítették.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.