Így kötekedj Jennifer Lawrence-szel!

KULTÚRA
2014 május 03., 16:53
comments 62

Az utóbbi idők egyik legszórakoztatóbb, egyben legtanulságosabb összecsapását (de véletlenül sem cicaharcát!) a világ egyik legjobb férfimagazinja, az Esquire szerzője, Ned Hepburn, és úgy nagyjából az internetet használó nők hozták össze, az utóbbi fél egyértelmű győzelmével. A történetben ráadásul szerepel Jennifer Lawrence hányása is!

jennifer-lawrence-10

Ahogy arról a magyar bulvármédia olvasói is értesülhettek,

Jennifer Lawrence annyira szétcsapta magát Madonna születésnapi buliján, hogy Miley Cyrus szólt rá, hogy szedje össze magát, miközben hányt

(és talán mindenki érzi ennek a mondatnak a popkultúrális súlyát). Ez egyébként nem volt annyira meglepő a 23 éves színésznőtől, akinek kultuszának fontos része, hogy nem kifejezetten tartja magát távol a hasonló incidensektől, sőt, ezekről bájosan és őszintén is szokott beszélni.

jenniferjack2

Az Esquire magazin szerzője viszont úgy gondolta, szentel egy posztot a témának. Ez az újság a világ egyik legjobb férfimagazinja, a hasonló magyar kiadványokhoz képest elképzelhetetlen színvonalon. Ned Hepburnnek ez a cikke viszont most nem annyira jött össze:

ugyan ironikusan, de megpróbált leereszkedő-jófejkedő atyai tanácsokat adni a színésznőnek

nagyjából a cuki lány vagy, de azért ez mégsem való, majd a bölcs férfi megtanítja neked, hogy kell ezt-stílusban, elég suta poénok társaságában.

jennifer-lawrence-23

Ez nem volt kifejezetten jó ötlet. Első körben Jennifer Lawrence rajongói (akik már önmagukban sincsenek kevesen), aztán öntudatos nők tömegei tették helyre a szerzőt, a hullám pedig a Hairpin blog posztjában csúcsosodott ki, akik egy fiktív levelet írtak Lawrence nevében.

Ebben pedig úgy szedték darabokra Hepburn posztját minden kínos jófejkedéssel, és alapvető szereptévesztésével együtt,

hogy az általában elég magabiztos Esquire kénytelen volt egy update-et írni a cikkhez, hogy csak viccnek szánták, és nem szólt sem a színésznő, sem úgy általában a nők ellen.

jennifer-lawrence-6

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.