Kedves érettségizők, ne feledjétek, holnap magyar írásbeli!

oktatás
2014 május 04., 06:17
comments 9

Hétfőn reggel nyolckor a magyar írásbelikkel megkezdődnek az érettségi vizsgák. Idén ez 118 ezer diákot érint, közülük 83 ezren tesznek rendes érettségit, 35 ezren csak felvételiznek.

Magyarból középszinten 81496-an, emlet szinten 1848-an vizsgáznak majd. Az előbbi vizsga 240 percig (négy óra, ez matekon még jól jöhet) tart, ezalatt két feladatlapot kell megoldani. Szövegértésre 60 perc, szövegalkotásra 180 perc lesz majd.

Az emelt szintű írásbeli is 240 percig tart, de itt szövegértés helyett műveltségi feladatsort kell kitölteni, az időt pedig szabadon lehet beosztani.

120 érettségiző idegen nyelvként vizsgázik magyarból, nekik olvasott és hallott szöveget kell értelmezniük, vizsgálják a nyelvhelyességüket és az iráskészségüket. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.