Kicsit magasan repült a kémrepülő, másfél órára leállt a légiforgalom Los Angeles felett

külföld
2014 május 04., 12:05
comments 31
photo_camera James Gordon / Flickr

Úgy tűnik, hogy az amerikai légierő ósdi kémrepülője, a már a hatvanas években is lelőhető U–2-es kavarta meg a Los Angeles-i légiirányítási központ számítógépeit. A gép szerdán, helyi idő szerint délután 2-kor repült át Kalifornia felett 60 ezer láb, vagyis 18 300 méter magasban.

Ami bőven felette van a polgári légiforgalom szokásos repülési magasságának.

Bár hivatalosan senki sem erősítette meg - a légierő nem kommentálta, a szövetségi légügyi hatóság pedig még csak vizsgálja a történteket -, valószínűleg ez okozhatta a szoftver összeomlását.

Ez a szoftver felel azért, hogy a Los Angeles-i légtérben ne ütközzenek egymásnak a gépek a levegőben. A lefagyása miatt körülbelül egy órára országszerte le kellett állítani a gépeket. Csak a Los Angeles-i reptéren 27 érkező és 23 induló járatot töröltek, és összesen 428 gép késett. Az ország dél-nyugati részének minden nagyobb repterén voltak késések. (Via NBC News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.