Mit mond el rólad a testalkatod?

test és lélek
2014 május 06., 10:40

Kis mellek

Van olyan tanulmány, ami szerint a férfiak, akik kismellű partnert választanak, a behódolóbb társat szeretik, pénzügyileg magabiztosabbak, nem annyira érdekli őket a gyerekvállalás és kevésbé szexisták, mint azok a férfiak, akik nagymellű nő mellett kötnek ki. És hogy miért választják a férfiak a nagymellű nőket? Mert a nagy mell az anyaságra emlékezteti őket. Bármit is jelentsen ez.

Hosszú lábak

Tök mindegy, férfi vagy-e, vagy nő, ha hosszú a lábad, az emberek megőrülnek majd érted. Egy lengyel egyetem kutatása szerint azok a legvonzóbbak, akiknek 5 százalékkal hosszabb a lába az átlagosnál. Miért? Mert egészségesebbnek tűnnek. Persze van egy határ. Azokat már nem tartják vonzónk, akiknek 15 százalékkal hosszabb a lába az átlagosnál.

Nagy farok

Azt gondolnánk, hogy a nagy farkú férfiaknak nincsen problémájuk. Hát tévednénk. Azokat a férfiakat, akiknek hosszabb a pénisze az átlagosnál, esélyesebb, hogy megcsalja a partnerük. És minden plusz hüvelykkel nő az esély, hogy megcsalják őket. De miért baj a nagyobb szütyő? Mert sok nőnek fájdalmas tőle a szex.

Szőrös mellkas

A legutóbbi tanulmányok szerint a nők szexisebbnek találják a szőrtelen mellkasokat. Kivéve, ha az apjuknak szőrös volt a mellkasa, mert akkor jobban vonzódnak a szőrösebb férfiakhoz.

Homokóra-alkat

Több kutatás bizonyította, hogy a heteroszexuális férfiak odavannak a homokóra alakú nőkért. Ki is számolták, hogy az ideális csípő-derék arány 0,7, tehát a derék körvonala a csípő körvonalának pont hetven százaléka kell, hogy legyen. Erre leginkább az a magyarázat, hogy így termékenyebbnek tűnnek a nők. De a homokóra alak teljesen mást jelent, ha férfi vagy. A Journal of Personality and Social Psychology kutatása szerint a felületes szemlélők a testalkatról azonosítják be, hogy ki heteroszexuális és ki nem. A homokóra alakú férfiakat legtöbbször homoszexuálisnak látják.

Rövid mutatóujj

Az nem feltétlenül igaz, hogy akinek nagy keze van, annak a farka is nagy. De úgy néz ki, hogy akinek a mutatóujja rövidebb, mint a gyűrűsujja, annak jó eséllyel a farka is nagyobb. De van erről más tanulmány is. Eszerint ha egy férfinak sokkal rövidebb a mutatóujja, mint a gyűrűs, akkor sokkal nagyobb eséllyel lesz meleg. Ugyanez a kutatás azt állítja, hogy a leszbikus nőknek nagy hosszkülönbség van a két ujja között

Nagy csípő

A University of Leeds kutatása szerint a szélesebb csípőjű nőknek sokkal több egyéjszakás kalandjuk van. Eszerint a 14,2 hüvelyknél szélesebb csípőjű nők több férfival fekszenek le, mint a 12,2-nél keskenyebb csípőjűek.

Via Nerve

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.