Obama gratulált Orbánnak

2014 május 6., kedd 16:32
40
Whitehouse Flickr

Egy levélben, amit mi még nem láttunk, de Havasi Bertalan sajtós már összefoglalt az MTI-nek.

Az MTI szerint Havasi szerint Obama szerint:

  • Az Egyesült Államok és Magyarország barátsága és szövetsége egyrészt a NATO-szövetségesi partnerségen alapul, valamint az egységes és szabad Európa felépítéséért az elmúlt két évtizedben végzett közös erőfeszítéseken.
  • Az amerikai elnök nagyrabecsülését fejezte ki a kétoldalú kapcsolatok, valamint azon közös elkötelezettség iránt, hogy béke és biztonság legyen a Balkántól Afganisztánig.
  • Fontosnak nevezte továbbá, hogy az Egyesült Államok és Európa együtt kiáll a demokratikus elvekért, különösen azokban az időkben, amikor próbára teszik Európa békéjét és biztonságát. Megfogalmazása szerint ahogyan Ukrajnával a jogállamiság, az átláthatóság, az egyéni szabadságjogok, valamint a fékek és egyensúlyok rendszerének tiszteletben tartásán dolgozunk, úgy a saját országunkban is elkötelezettnek kell maradnunk ezen eszmények iránt.
  • Obama reméli, Orbán Viktor újbóli megbízatását használni fogja arra, hogy újólag elkötelezze magát Magyarország demokratikus örökségének építése mellett.
  • Az amerikai elnök egyúttal biztosította Orbán Viktort arról, hogy ragaszkodik a NATO-szövetséghez, és megingathatatlan abban az elkötelezettségében, hogy az Egyesült Államok védelmezi a közös biztonságot - idézte a levelet a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt