Tizenkilenc év után fogták el a gyilkost

bűnügy
2014 május 07., 07:11
comments 29

1995. május 21-én este hatkor a budapesti Emília utcai házban ölt meg ismeretlen egy 79 éves férfit és 74 éves feleségét több késszúrással. A nyomozást 1997 májusában lezárták, az elkövetőt nem találtak meg. 2014 februárjában új információ került a Fővárosi Főügyészséghez, így új nyomozást rendelt el.

A gyanúsított, W. Csaba László, 19 éve meglátogatta az idős házaspárt, akiknek pár ezer forinttal tartozott. Az idős férfival szóváltásba keveredett, mivel a kölcsönkért összeget nem tudta visszaadni. Az idős férfit megütötte saját sétálóbotjával, aki ennek következtében a földre esett. Felesége megpróbált a védelmére kelni, azonban a magához vett sodrófát támadója kicsavarta a kezéből és azzal bántalmazta az asszonyt. Ezt követően elővett egy kést a konyhaszekrényből és azzal többször megszúrta mindkét sértettet, akik a helyszínen életüket vesztették. A helyszínt a terhelt csak órákkal később hagyta el, még átkutatta a lakást készpénzért, rágyújtott több cigarettára, a házaspár kulcsával bezárta a kaput és a kulcsot egy lefolyóba dobta, majd Sepsiszentgyörgyre utazott. W. Csaba László a 2014. áprilisi kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését és részletes vallomást tett. Előzetes letartoztatásba került. (Police.hu)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt