Túl drága kezelni a politikusok számláit, ezért a bank mindegyiket bezárta

gazdaság
2014 május 07., 11:50
comments 4

Jose Antonio Ocampo volt kolumbiai pénzügyminiszter felnyomta a JPMorgan bankot az amerikai fogyasztóvédelemnél, mert a bank figyelmeztetés nélkül megszüntette a számláját, írja a Financial Times. Kiderült viszont, hogy nem csak az övét, hanem durván 3500 külföldi politikusét is bezárták.

A bank a továbbiakban nem hajlandó politikusoknak számlát nyitni, mert annyira drága lett az adminisztrációjuk a pénzmosás elleni szabályozások miatt. Ocampo szerint a bank diszkriminált, mert csak nem amerikai politikusok számláit szüntette meg.

"A péntek egy pokol volt. Minden pénzem befagyasztották, úgy kezeltek, mint egy bűnözőt."

- mondta Ocampo, akit idén a Világbank elnöki helyére is jelöltek.

A lergszebb, hogy elvileg Tony Blair volt brit miniszterelnök számláját is befagyasztották, pedig ő most a JPMorgannak dolgozik. Valaki viszont azt mondta a Financial Timesnak, hogy a privátbanki ügyfelekre nem vonatkozik a lezárás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.