Ki tudja miért, de Hillary Clinton nem tette terroristalistára a lányrabló Boko Haramot

külföld
2014 május 08., 15:14

A világ áprilisban figyelt fel az iskolák ellen háborút hirdető nigériai terroristákra, amikor elraboltak 300 diáklányt. Az Egyesült Államokban azonban már korábban is szemmel tartották a Boko Haramot, sőt számos szervezet, az FBI, a CIA, az igazságügyi minisztérium, több tucat szenátor és kongresszusi képviselők már 2011-ben azt kezdeményezték az amerikai külügynél, hogy vegyék fel a terrorszervezetek listájára. Ezzel lehetőséget teremtettek volna arra, hogy számos eszközzel ellehetetlenítsék a szervezetet. Valamiért Hillary Clinton miniszter mégsem teljesítette ezt a kérést, két év késéssel végül utóda, John Kerry tette fel a listára a Boko Haramot. Elég részletesen ír a teljesen érthetetlen és Clinton által most sem megmagyarázott késlekedésről a Daily Beast.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.