Orbán: A győzelem jó dolog, a nagy győzelem nagyon jó dolog

POLITIKA
2014 május 08., 14:26
comments 10

Orbán Viktor Angela Merkellel találkozik Berlinben, a találkozó előtt a magyar miniszterelnök elmondta, hogy Magyarország kiemelt stratégiai szövetségese Németország. Ezt a kapcsolat a magyar kormány a következő években erősíteni és mélyíteni fogja. Orbán a magyar választásról azt mondta, hogy

a győzelem jó dolog, a nagy győzelem nagyon jó dolog, tele vagyunk tervekkel, elképzelésekkel, úgy érezzük, sok erőnk van ahhoz, hogy Magyarországot továbbvigyük azon az úton, amely az elmúlt négy évben sikeresnek bizonyult.

photo_camera REUTERS/Fabrizio Bensch

A találkozón szó lesz az orosz-ukrán helyzetről, amellyel kapcsolatban elöljáróban Orbán annyit mondott: "támogatjuk Németország erőfeszítéseit". Orbán hozzátette, hogy 2010 óta mintegy hatmilliárd eurónyi német befektetés érkezett Magyarországra, és a német gazdasági jelenlét az országban, illetve Közép-Európában hozzájárul ahhoz, hogy a térség legyen a gazdasági növekedés motorja az Európai Unióban a következő években. Angela Merkel sajtónyilatkozatában kijelentette, hogy németek soha nem felejtik el a magyaroknak, hogy az 1989-es határnyitással nagyban hozzájárultak a német újraegyesítéshez. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.