Rosszul ütötted be a PIN-kódodat? Lefröcskölünk savval!

2014 május 8., csütörtök 8:13
18

A brit tudósok a fasorban sincsenek, ugyanis svájci tudósok kísérletezték ki az évszázad legfurfangosabb elrettentő módszerét, amivel szerintük a bankautomaták fosztogatóit móresre lehetne tanítani. Az ötletet egy futrinkaféle ragadozó bogár, a bombardier beetle adta (magyarul sehol se találom, ha valaki tudja, hogy hívják, írja már be). Szóval ez a bombázóbogár testének különböző kamráiban kétfajta vegyi anyagot, hidrogén-peroxidot és hidrokinont tárol, aztán amikor felidegesítik, és védekezésre kényszerül, elegyíti és kifecskendezi a két anyagot, és olyan forró gázt bocsát ki, ami képes megégetni az emberi bőrt.

Ezen a videón látható, mi történik:


Ezt a folyamatot utánozták le az ETH Zürich Egyetem kutatói, csak ők hidrokinon helyett mangán-dioxidot használtak, és bogáréhoz hasonló eredményre jutottak.

Bár a svájci tudósok kifejezetten bankautomata-fosztogatók ellen ajánlják a módszert, a felhasználási lehetőségek száma végtelen, én például el tudom képzelni bicikli-, autó- és mobiltelefon-tolvajok ellen, nem beszélve az óvodai felhasználásról. Mert mi van, ha egy kisgyerek jogosulatlanul eltulajdonítja óvodás társának homokozólapátját? Csak nem hagyjuk, hogy büntetlenül megússza?
(The Atlantic)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt