A mai nap sem múlt el balhé nélkül Kishantoson

2014 május 9., péntek 13:53
16

Hiába döntött első fokon a kishantosi biogazdaság üzemeltetői javára a székesfehérvári bíróság, pénteken a tavalyi pályázaton nyertes új gazdák megjelentek a földeken, és elkezdtek vetni.

A vetést megelőzte az, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet tavalyi pályázatának nyertesei nem sokkal aratás előtt, április közepén felmentek a földekre, és beszántották azokat. Ezzel a kishantosiak becslése szerint mintegy 140 millió forintos pusztítást vittek véghez, teljesen értelmetlenül. A pályázat körüli visszás jelenségekről itt írtunk hosszabban.

Fotó: Greenpeace

A vetés hírére a helyszínre mentek a Greenpeace aktivistái, akik arra akarták felhívni az új tulajdonosok figyelmét, hogy a föld sorsa egyelőre még bírósági tárgyalás kérdése, ezért paragrafus-jeleket ábrázoló táblákat szúrtak be a földbe. Helyszíni beszámoljuk szerint ezt az egyik új tulajdonos nagyon rosszul fogadta, kifejezetten agresszívan lépett fel velük szemben.

A kishantosiak értesítették a rendőrséget, a rendőrség pedig a helyszínen jegyzőkönyvet vett fel. Az új tulajdonosok időközben levonultak a földről, ott jelenleg csak a biogazdaság egykori alkalmazottai és az aktivisták vannak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt