Áder János nagyon kiborult a vajdasági politikus leköpésén

POLITIKA
2014 május 09., 08:41
comments 144

Áder János nagyon kiborult azon, hogy kedden a Kossuth téren Pásztor István vajdasági politikusra a földtörvény ellen tüntető Gaudi-Nagy Tamás ráuszította követőit. Gaudi hívei gyalázták és le is köpték Pásztort.

Áder ezt rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, amiről először azt hittük, hogy esetleg visszakapjuk a Seuso-kincsek maradékát is. De nem. Áder csak nyilatkozott Pásztor ügyében.

Az eléggé zaklatott államfő szerinte akik minden emberi méltóságukból kifordulva megalázták Pásztor Istvánt, azok megalázták a magyarságot, megalázták az egész nemzetet. Pásztort egyébként Áder hívta meg a Parlamentbe.

Áder János; Pásztor István

Az elnök szerint nem nézhetjük tétlenül, ha valakit a származása, vagy politikai meggyőződése miatt bántanak. Ha ez mégis megtörténik, akkor az állam késlekedés nélkül, teljes szigorával sújtson le rájuk. Mert tűrhetetlen, hogy Magyarországon valakit a magyarsága miatt aláznak meg az országház előtt.

Ilyenkor szerinte félre kell tenni a politikai haszonlesést. Ilyenkor egy emberként kell azok mellé állni, akiket magyarságukban megaláztak. Ezért Áder megköveti Pásztor Istvánt és minden vajdasági magyart.

A teljes szöveg itt olvasható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.