Ez a lány csak a buliknak élt, de már egy éve nem iszik alkoholt - így változott meg az élete

ÉLET
2014 május 09., 10:34

"El sem hiszem, hogy ezt írom, de megcsináltam! Egy éve nem ittam!"

- kezdődik egy Mexikóban élő amerikai blogger, Kelly Fitzgerald posztja, aki 2013 májusában ivott alkoholt utoljára. Akkor elhatározta, hogy elege van abból a party girlből, aki korábban volt, és hogy változtatni fog az életén, mert nem érezte már jól magát ebben a szerepben, és állandóan csalódást okozott magának, a barátainak és a szeretteinek.

Amikor elkezdte, nem tudta, meddig fogja csinálni. Most viszont már azt nem tudja elképzelni, hogy megint úgy éljen, mint régen. Az egy év rengeteg pozitívummal járt, miközben negatívumok szinte egyáltalán nem voltak - a legfontosabb tanulságok pedig szerinte ezek voltak.

photo_camera Kelly egy éve, és most. Kép: sobersenorita.com

1. "Százszorosan kiélesedtek az érzékeim"

Ez minden érzékelésre vonatkozik - érzelmekre, ízlelésre, szaglásra, hallásra, még az izomlázra is. Kelly mindent intenzívebben él meg azóta, ami néha egészen lehengerlő érzés.

2. "Elkezdtem megérteni, ki is vagyok igazából"

Rájött, hogy nem azokat a dolgok fontosak neki igazán, amikről korábban azt gondolta, viszont olyan dolgok kezdték érdekelni, amik korábban egyáltalán nem. Megtanulta, hogyan érezze jól magát, és hogyan legyen önmaga társaságban alkohol nélkül. És hogy milyen remek érzés felkelni egy hétvégén másnaposság nélkül

3. "Az alkohol már nem akkora poén"

Korábban próbálkozott azzal, hogy meghatározza, egyszerre csak két-három kört iszik valamiből, csak a hétvégén iszik, vagy egyéb szabályokat állít fel. Ezek nem működtek, és kiderült, az alkohol, ami szórakozásnak indult, már nem volt olyan jó szórakozás. Inkább a problémák forrása lett, ezt utólag pontosan látja.

4. "Kezembe vettem az életem"

"Amíg ittam, az életem egy állandó káosz volt, és nekem ez rendben volt így" - írja. Az első józan időszak nehéz volt, de nem sokkal később már a józanság számított neki normálisnak. Korábban ha bármi rossz történt vele, arra mindig az alkohol volt a válasz, most viszont már jobban fel van készülve arra, hogy ha ilyesmi történik, azt jobban, és egészségesebben tudja kezelni.

5. "Engem is lehet szeretni"

"Az alkohol miatt sok rossz döntést hoztam, és ezek nagy része férfiakkal volt kapcsolatos. Amióta nem iszom, rájöttem, hogy igenis tudok létezni egy normális kapcsolatban, és így már én is olyan ember vagyok, akit lehet szeretni"

- írja.

6. "Új barátokat szereztem"

Amikor az ember elhatározza, hogy nem fog inni, természetes, hogy más emberekkel kezd több időt tölteni, mint korábban. És rájön, hogy nem feltétlenül azokkal van a legszívesebben, akikkel korábban bulizott.

7. "Nem vagyok tökéletes, és nincs ezzel semmi baj"

"Megtanultam, hogy én nem csak a hibáim, és a rossz döntéseim összessége vagyok, csak egy ember, aki rosszul bírja az alkoholt."

Amikor befejezte az ivást, először felszínre jött a szégyen, a bűntudat, és a megbánás. Aztán megtanulta ezt kezelni, és elindult a jó irányba.

Posztját így zárja:

"Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen jól érzem magam józanul, és minden reggel jó érzéssel kelek fel. Remélem, hogy néhányan, akik most még csak a buliknak élnek, elolvassák ezt, megfogadják a tanácsaimat és elkezdik élni azt az életet, amiről mindig is álmondtak!"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.