Peep show-kban és sztriptízbárokban dolgozott Nagy-Britannia legrettegettebb dzsihádistája

külföld
2014 május 09., 11:38
comments 7
photo_camera Bruno Vincent / Getty Images

Bár az egyik legkeményvonalasabb iszlamistaként lett világszerte ismert, Abu Hamzát nyugati emigrációja első időszakában ennél világibb dolgok érdekelték.

Elsősorban a meztelen nők, a házas asszonyok és a szex.

Ezért először egy londoni peep show-ban vállalt munkát kidobóként, aztán egy sztriptízbár társmenedzsere lett. New York-i bírósági tárgyalásán azt is bevalotta, hogy fiatalként határozottan vonzotta a világias nyugati életforma.

Fiatalon kimondottan csajozós típus volt, amit segített jó megjelenése is. Ekkor még nem igazán érdekelték az iszlám szigorú erkölcsi normái. Első felesége, Valerie Traverso például megismerkedésükkor egy másik férfitól volt terhes. A férjétől, akitől el se vált, mielőtt hozzáment volna Hamzához.

Hamza amúgy a tárgyaláson azt állította, hogy Traverso volt az, aki radikalizálta, mert az ő biztatására kezdte mélyebben tanulmányozni az iszlámot.

Ehhez képest miután 1986-ban megkapta a brit állampolgárságot, Hamza szónoklatainak első számú célpontjává pont az iszlámra áttért brit nők lettek, akik szerinte "csak divatból fogadták el az iszlámot" és bármelyik nap lecserélhetik a hidzsábot a bikinire. (Via The Daily Beast)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.