Brutálisan rontott neki a a kishantosiaknak és a Greenpeace aktivistáinak a földekre kiírt pályázat új nyertese

2014 május 10., szombat 11:14
250

Pénteken az egykori kishantosi biogazdaság parcelláit a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet tavalyi pályázatán megnyerő egyik tulajdonos jelent meg a földeken, és vetni kezdett. Mindezt úgy, hogy a székesfehérvári bíróság nemrég első fokon a biogazdaság tulajdonosainak adott igazat, és a földek sorsának kérdése jelenleg is még a bíróság előtt van.

Ezért a kishantosiak és a Greenpeace a helyszínre ment, és paragrafustáblák elhelyezésével tiltakoztak a szerintük jogszerűtlen vetés ellen. Ez nagyon feldühítette a meglehetősen visszás állami pályázaton földet elnyerő férfit. Minderről írtunk pénteken is, de most videón is látható, hogyan reagált a Greenpeace aktivistáinak megjelenésére:

A vetésre most azért kerülhetett sor, mert nem sokkal aratás előtt, április közepén a pályázat nyertesei felmentek a földekre, és beszántották azokat. Ezzel a kishantosiak becslése szerint mintegy 140 millió forintos pusztítást vittek véghez, teljesen értelmetlenül tönkre téve a már majdnem aratásra kész biozöldségeket.

A Greenpeace helyszíni jelentése szerint szombaton ismét dolgoznak az új tulajdonosok gépei, a földeket pedig biztonsági emberekkel vették körbe. Pénteken a kishantosiak feljelentést tettek az eset miatt a rendőrségen.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt