Nincs munkád? Legyél remete Svájcban!

külföld
2014 május 10., 13:10
comments 17

Egy svájci városban egészségügyi okokból nyugdíjba vonult a helyi remete. Johannes Leutenegger 25 éven át volt a helyi remete, őt 2008-ban a 68 éves Verena Dubacher követte, aki elsőként tölthette be ezt a fontos pozíciót nőként, de öt év után nemrég a megrendült egészsége miatt fel kellett adnia.

Hogy ne álljon üresen a remetelak, és legyen, aki körbevezesse a turistákat a helyi barlangban, a kis város hirdeti a 600 éves állást. A Solothurntól néhány km-rel északra fekvő Verena Gorge Hermitage-t 1613-ban alapították, de a dokumentumok szerint már 1442-ben is élt arra remete.

photo_camera A remetelak (Fotó: www.solothurn-city.ch)

Egy svájci újságban német nyelvű hirdetésben keresnek olyan idealista egyházi embert, akinek örömöt okoz, ha emberekkel találkozhat – tehát nem egy igazi, a világtól elvonuló remetét keresnek. A munkaköri leírásban esküvők és keresztelők szervezése, heti három meditációs óra tartása, és télen rengeteg hólapátolás szerepel.

A lakhelye a fákkal szegélyezett pataknál álló Szent Martin és Szent Verena kápolnától nem messze lévő, egy barlang oldalában álló kiskertes ház lehet. A fizetés svájci viszonyokban alacsony, havi 250 ezer forint, de természetesen jár . Május 5-ig lehetett jelentkezni, eddig 100-an jelentkeztek az USA-tól Csehországig, de amíg nem töltik be az állást, addig még bárkinek van remény, aki minden áron remete szeretne lenni. (The Daily Beast)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.