Nincs munkád? Legyél remete Svájcban!

2014 május 10., szombat 13:10
17

Egy svájci városban egészségügyi okokból nyugdíjba vonult a helyi remete. Johannes Leutenegger 25 éven át volt a helyi remete, őt 2008-ban a 68 éves Verena Dubacher követte, aki elsőként tölthette be ezt a fontos pozíciót nőként, de öt év után nemrég a megrendült egészsége miatt fel kellett adnia.

Hogy ne álljon üresen a remetelak, és legyen, aki körbevezesse a turistákat a helyi barlangban, a kis város hirdeti a 600 éves állást. A Solothurntól néhány km-rel északra fekvő Verena Gorge Hermitage-t 1613-ban alapították, de a dokumentumok szerint már 1442-ben is élt arra remete.

A remetelak (Fotó: www.solothurn-city.ch)

Egy svájci újságban német nyelvű hirdetésben keresnek olyan idealista egyházi embert, akinek örömöt okoz, ha emberekkel találkozhat – tehát nem egy igazi, a világtól elvonuló remetét keresnek. A munkaköri leírásban esküvők és keresztelők szervezése, heti három meditációs óra tartása, és télen rengeteg hólapátolás szerepel.

A lakhelye a fákkal szegélyezett pataknál álló Szent Martin és Szent Verena kápolnától nem messze lévő, egy barlang oldalában álló kiskertes ház lehet. A fizetés svájci viszonyokban alacsony, havi 250 ezer forint, de természetesen jár . Május 5-ig lehetett jelentkezni, eddig 100-an jelentkeztek az USA-tól Csehországig, de amíg nem töltik be az állást, addig még bárkinek van remény, aki minden áron remete szeretne lenni. (The Daily Beast)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt