Újabb közösségi film készülhet: Az Akira (!!!)

Mindössze 3428 dollárból rakták össze a nyolcvanas évek legendás japán rajzfilmjének élőfilmes változatának trailerét a rajongók.

Itt lehet megnézni, van benne minden: CGI, helyes japán fiúk és ami a legfontosabb, az a különös cyberpunk-hangulat, ami annak idején az egész sci-fiért rajongó világot meghódította.

A DailyDot azt írja, ez a semmi pénzből készült trailer már sokkal többet tud, mint amit Hollywood az elmúlt két évtizedben Akira-ügyben próbált: sokszor felmerült ugyanis, hogy elkészítik az amerikaiak számára az élőfilmes verziót, de úgy, hogy Új Tokiót nem japánok, hanem fehérek népesítik be.

A trailerről beszámoló Daily Dot pl. azon derpeg, hogy a lehetséges rendező, Jaume Collet-Serra pl. úgy fogalmazott az eredeti szereplőgárdáról, hogy nincsenek benne érdekes karakterek, ami előrevetíti, milyen lenne egy kiherélt, amerikai piacra szánt hollywoodi verzió.

Akira egy fiatal, a posztnukleáris jövőben rivális bandákkal küzdő utcagyerek, akinek aztán különös szerepe lesz az elnyomó hatalom és a lázadók közötti harcban.

Simán lehet tehát, hogy végül nem a profi filmesek, hanem a lelkes amatőrök fogják elkészíteni minden idők egyik legmeghatározóbb cyberpunk sztoriját. (DD)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.