Újabb közösségi film készülhet: Az Akira (!!!)

Tbg
a hetedik művészet
2014 május 11., 20:14
comments 9

Mindössze 3428 dollárból rakták össze a nyolcvanas évek legendás japán rajzfilmjének élőfilmes változatának trailerét a rajongók.

Itt lehet megnézni, van benne minden: CGI, helyes japán fiúk és ami a legfontosabb, az a különös cyberpunk-hangulat, ami annak idején az egész sci-fiért rajongó világot meghódította.

A DailyDot azt írja, ez a semmi pénzből készült trailer már sokkal többet tud, mint amit Hollywood az elmúlt két évtizedben Akira-ügyben próbált: sokszor felmerült ugyanis, hogy elkészítik az amerikaiak számára az élőfilmes verziót, de úgy, hogy Új Tokiót nem japánok, hanem fehérek népesítik be.

A trailerről beszámoló Daily Dot pl. azon derpeg, hogy a lehetséges rendező, Jaume Collet-Serra pl. úgy fogalmazott az eredeti szereplőgárdáról, hogy nincsenek benne érdekes karakterek, ami előrevetíti, milyen lenne egy kiherélt, amerikai piacra szánt hollywoodi verzió.

Akira egy fiatal, a posztnukleáris jövőben rivális bandákkal küzdő utcagyerek, akinek aztán különös szerepe lesz az elnyomó hatalom és a lázadók közötti harcban.

Simán lehet tehát, hogy végül nem a profi filmesek, hanem a lelkes amatőrök fogják elkészíteni minden idők egyik legmeghatározóbb cyberpunk sztoriját. (DD)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.