Újabb közösségi film készülhet: Az Akira (!!!)

Tbg
2014 május 11., vasárnap 20:14
9

Mindössze 3428 dollárból rakták össze a nyolcvanas évek legendás japán rajzfilmjének élőfilmes változatának trailerét a rajongók.

Itt lehet megnézni, van benne minden: CGI, helyes japán fiúk és ami a legfontosabb, az a különös cyberpunk-hangulat, ami annak idején az egész sci-fiért rajongó világot meghódította.

A DailyDot azt írja, ez a semmi pénzből készült trailer már sokkal többet tud, mint amit Hollywood az elmúlt két évtizedben Akira-ügyben próbált: sokszor felmerült ugyanis, hogy elkészítik az amerikaiak számára az élőfilmes verziót, de úgy, hogy Új Tokiót nem japánok, hanem fehérek népesítik be.

A trailerről beszámoló Daily Dot pl. azon derpeg, hogy a lehetséges rendező, Jaume Collet-Serra pl. úgy fogalmazott az eredeti szereplőgárdáról, hogy nincsenek benne érdekes karakterek, ami előrevetíti, milyen lenne egy kiherélt, amerikai piacra szánt hollywoodi verzió.

Akira egy fiatal, a posztnukleáris jövőben rivális bandákkal küzdő utcagyerek, akinek aztán különös szerepe lesz az elnyomó hatalom és a lázadók közötti harcban.

Simán lehet tehát, hogy végül nem a profi filmesek, hanem a lelkes amatőrök fogják elkészíteni minden idők egyik legmeghatározóbb cyberpunk sztoriját. (DD)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt