https://444.hu/assets/kálllay-saunder-andrás-eurovízió-hazatérés.jpg

Kállay-Saunders öreg bácsiként is emlékezni fog arra, hogy legyőzte őt Conchita Wurst

Popkult
2014 május 12., 11:57
comments 76

Kallay-Saunders performs during dress rehearsal for final of upcoming 59th annual Eurovision Song Contest in Copenhagen

„Örök emlék a szereplés, soha nem felejtem, el, öreg bácsiként visszanézve is emlékezni fogok arra, hogy Magyarországot képviseltem az Eurovíziós Dalfesztiválon”

– mondta Kállay-Saunders András Budapesten.

A koppenhágai verseny szombati döntőjében Running című dalával az 5. helyen végzett énekes egy kérdésre válaszolva elmondta: előre megjósolta az osztrák Conchita Wurst győzelmét. (A rangos eseményt élőben közvetítettük.) A szakállas nő győzelmét Kállay-Saunders András így értékelte:

„Nagyon tud énekelni, bár dala nem találkozott az ízlésemmel. Azért nyert, mert az emberek szeretik, ha valaki egyedi, és nem fél önmagát adni külsőre és zenében egyaránt.”

photo_camera Fotó: Tobias Schwarz / Reuters

Szabó László Zsolt, az MTVA megbízott vezérigazgatója szerint mivel Kállay-Saunders András is az esélyesek közé tartozott, Koppenhágában érdeklődtek arról, Magyarország adott esetben készen áll-e megrendezni az Eurovíziót, és igennel válaszolt.

photo_camera Kállay-Saunders András énekes (b5) a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) Kunigunda utcai épületében tartott sajtótájékoztatón 2014. május 12-én. A magyar énekes ötödik helyezést ért el az 59. Eurovíziós Dalversenyen Koppenhágában május 10-én. Mellette Szakos Krisztián zeneszerzõ-producer (j4), Medveczky Balázs, a Magyar Televízió (MTV) Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (j3), Püspök Szilvia, az MTVA nemzetközi referense (j2), Gundel Takács Gábor mûsorvezetõ (j), Tabár Zoltán (b) és Halász Mariann (b2) , az énekes menedzserei és Nyitrai Kata, A Dal 2014 címû mûsor fõszerkesztõje (b3). (Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

Medveczky Balázs, az MTV Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a mostani 5. hely sokkal nehezebb körülmények között született meg, mint 20 éve Bayer Friderika 4. helye. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.