Kiborult egy interjún a Wall Street farkasa

külföld
2014 május 12., 09:35
comments 12

Jordan Belfort az az elítélt bróker, aki hiszékeny ügyfelek kifosztásával és offshore-ozással lett milliárdos. Őt alakította Leonardo DiCaprio Martin Scorsese tavalyi filmjében, a Wall Street farkasában, ami Jordan Belfort könyve alapján készült.

wallstreet

A férfi, mióta leülte a büntetését, motivációs tréningeket tart. A 60 minutes ausztrál kiadásában adott interjút, amiben a riporter kemény kérdéseket tett fel neki. A férfi egyre idegesebb lett, és végképp begurult, amikor Liz Hayes azt kérdezte, hogy:

„Van egy szóbeli szerződése a menedzsmentjével, a Fordham céggel. Ez egy kísérlet, hogy elrejthesse a jövedelmét [Ausztráliában]?”

A férfi azt mondta, elég volt, itt van vége az interjúnak, és elviharzott, majd később visszaült a székbe, de kikötötte, hogy mostantól csak semleges kérdésre válaszol. Az interjúban egyébként azt is állította, hogy nem verte át az ügyfeleit, holott mindenki tudja, és korábban ő maga is leírta, hogy mást gyakorlatilag nem is csinált.

Kínos lenne, ha kiderülne, hogy megint adóelkerüléssel játszik, hiszen éppen ausztrál ingatlanügynököknek tart előadásokat az üzleti etika fontosságáról. (Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.