Vádat emeltek a VI. kerület korábbi aljegyzője és 13 önkormányzati képviselő ellen

Budapest
2014 május 12., 08:42
comments 20

Az aljegyző és 13 önkormányzati képviselő áron alul adott el ingatlanokat, ezért emelnek ellenük vádat, írja a hvg.hu. Az Andrássy út 3. szám alatti épület elidegenítésire vonatkozó előterjesztést megszavazták, de megszegték ezzel önkormányzati vagyongazdálkodására vonatkozó rendelkezéseket. A bérlők által lakott, 902 milliót érő épületet végül 328 millióért adták el egy kft.-nek. A cég 2004. június 7-én nyújtott be vételi ajánlatot, még aznap, Fürst György MSZP-s, alpolgármester előterjesztést nyújtott be a képviselő testületnek az ingatlan elidegenítésére. Mindenféle versenytárgyalás nélkül, a vevő által megszabott árat elfogadva adták el az épületet.

Egy hasonló terézvárosi ingatlanügy már bíróságon van, az Andrássy út 47. szám alatti. A két ügyet összevonják. (Hvg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.