A Porschét perlik Paul Walker balesete miatt

Paul Walker, a Halálos iramban (The Fast and the Furious) egyik főszereplője tavaly november végén szenvedett halálos balesetet a kaliforniai Valenciában. Walker barátja, Roger Rodas autóversenyző 2005-ös Porsche Carrera GT-jében halt meg; az autó egy a driftelők által előszeretettel használt kanyarban sodródott ki a Hercules Streeten, aztán nekiütközött egy villanyoszlopnak, két fának, és kigyulladt. Az autót Rodas vezette., aki szintén életét vesztette. Az eset, ha nem is túl jól, egy biztonsági kamera felvételén is látható.

A Hercules Streeten 45 mérföldes óránkénti sebességkorlátozás van érvényben (72.4 km/h). A halottkém jelentése szerint a Porsche kb. 100 mérföldes (160 kilométeres) óránkénti sebességgel haladt.

2005-ös Porsche Carrera GT

Az autóversenyző özvegye, Kristine Rodas most beperelte a Porschét, és azt állítja, hogy az autó műszaki hiányosságai okozták a két férfi halálát. A kereset szerint az autóban nincs normális bukókeret (mondjuk utcai autókban nem is nagyon szokott lenni), és nem volt benne olyan, a versenyautókban használatos benzintank, ami megakadályozta volna, hogy az üzemanyag kigyulladjon (ilyen sem nagyon szokott lenni). (MTI/Hollywood Reporter)