A KLIK helyett diákok vásároltak krétát az iskolákba

oktatás
2014 május 14., 14:49
comments 148

photo1

A Szabad Oktatásért nevű, középiskolások alkotta szervezet vitt adományként krétát és táblafilcet a gyógypedagógiai képzést biztosító Mészáros Jenő Általános Iskolába.

A szervezet tagjai korábban több mint száz iskola igazgatójának írtak emailt, arra kérdezve rá, hogy van-e bármiféle ellátási nehézsége az intézményeknek.

Összesen harminc helyről kaptak választ. Két iskola vezetője jelezte csak, hogy semmire nincs szükségük. Volt még öt intézmény, ahonnan elsőre ugyan azt jelezték, hogy szükségük lenne krétaadományra, egy nappal később egyszerre vonták ezt vissza. Összesen 22 iskola maradt, amelyik segítséget kért.

Ezek közül mentek most elsőnek a csepeli iskolába. Összesen 2700 krétát és 68 táblafilcet vittek magukkal. Ezeket részben zsebpénzből vásárolták, de támogatta őket a Humán Platform is. Adománygyűjtő kampányt indítanak, mert a maradék 21 iskola összesen 42 ezer krétát és ezer filcet igényelt.

A csepeli iskola igazgatója, Tóth Zoltán vette át a csomagokat, aki elmondta azt is, hogy bármiféle politikai felhang nélkül fogadnak el mindenféle segítséget, az iskolába ugyanis főleg szegény sorsú családok gyerekei járnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt