A szélsőséges holland sem kér a Jobbikból

POLITIKA
2014 május 14., 07:54
comments 78

Geert Wilders, ha finomkodni akarunk, euroszkeptikus, leginkább szélsőséges, bevándorlás és iszlámellenes politikus, de Hollandiában erre most van igény, vezeti a népszerűségi listát. A frizurája biztosan nyomot hagy mindenkiben, de rendszeresen jár Magyarországra is, a felesége ugyanis magyar.

Ő is készül az EP-választásra, szerinte jobb lett volna, ha csak gazdasági együttműködésként marad meg az EU, és nem lett volna belőle egy politikai szuperállam, ami például elvette Hollandia szuverenitását. Ezért már szervezi is az euroszkeptikus frakciót. Ebben számos kínos párt képviselőjére számít, de a Jobbik nincs közöttük. Mégpedig az Euronewsnak adott interjú szerint ezért:

Természetesen nem fogunk együttműködni azokkal a pártokkal, amelyek büszkén vallják, vagy legalábbis támogatják a rasszizmust és az antiszemitizmust, mint például Magyarországon a Jobbik, vagy a Brit Nemzeti Párt.

Persze a kiutált Jobbik részéről sincs egyoldalú szerelem Wilders iránt.  Egy másik, februári interjúban Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő magyarázta a Budapest Timesnak, hogy mi a fő különbség köztük és a Wildersék között. A Jobbik szerint nem a bevándorlások és a muszlimok jelentik a legfőbb problémát, hanem a liberalizmus és a cionizmus. Ebből így tényleg nem lesz közös frakció.

Íme Wilders

photo_camera Fotó: AFP

És Vona

photo_camera Fotó: Vona Gábor/Facebook

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.