Bakonyban egy családi ház birtokkal és 6(!) tóval eladó

2014 május 14., szerda 14:58
59

„Eladó a Dunántúl szívében egy közel 16 ha-os, különleges természeti adottságokkal rendelkező birtok. A nagyjából négyzet alakú területen hat, összesen 10 ha-nyi tiszta vizű, 3-4 m mélységű, festői szépségű tó, s a telek mellett a Bakonyból érkező bő vizű patak hiteti el velünk a békét és nyugalmat.”

Így kezdődik az Elérhető Ingatlanokon hirdetett 950 ezer eurós (289 millió forintos), erdősávval szegélyezett, a Budapesttől és a schwechati reptértől 120 km-re lévő birtok leírása.

Fotók: elerhetoingatlanok.com

A birtokhoz élőállatok is járnak: a tavak között a 6 hektárnyi területen kb. 20 racka juh legel, hogy ne kelljen füvet nyírni (télen egy 180 m²-es csűr biztosítja nekik az élelmet), a park fáin és az odúk mélyén énekes madarak, a nádasokban vízimadarak költenek, a szomszédból pedig gyakran ugranak be őzek.

A leírás alapján az egész egy kis édenkert:

„A gyümölcsös és a veteményeskert bőséges terméssel hálálja meg a gondozását! A tavak sokféle halvacsorához kínálják a friss zsákmányt.”

bakonyi tó

A ház vastag betonalapon áll, 60 centis kétrétegű fal védi. „Tömör tölgyfa nyílászárói, az erőteljes fa tetőszerkezete és a nádtető a környezethez méltó harmóniával illeszkedik a tájba” – tudtam meg a leírásból. A 70 méter mély kútból „ivóvíz minőségű víz” jön, a meleg vizet két gázbojler állítja elő, a szennyvíz szikkasztóba megy.

Van két kazán, pince, nyári konyha és csónaktároló. A házban 8+3 szoba van, amerikai konyha, télikert, közlekedő, kétállásos fűtött garázs és hatalmas teraszok vannak. A lakóház része egy külön bejáratú, önálló, teraszos, egyszobás apartman is.

Az „Ezüst-birodalom”

Egy különálló 80 m²-es lakás is van a „természettisztelő segítőknek”. Fontos tudnivaló még, hogy:

„Minden évszakban és minden korosztálynak megnyugtató és egyben felkavaró, izgalmas és békés helyszín ez a családi birtok, de talán a gyermekneveléshez adja a legtöbb és legfontosabb segítséget. [...] E varázslatos birtokon a természet részeként élhetünk.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt