Kitépték egy búvár légzőcsövét, csak mert lefilmezett két másik búvárt

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az 53 éves Rene Umbergernek majdnem az életébe került, hogy Hawaii partjainál lefilmezett két másik búvárt.

A filmen látható búvárok egy korallzátonynál gyűjtöttek halakat - ami, ha volt engedélyük, az Egyesült Államokban nem számít törvénytelennek.

Elképzelhető, hogy nem volt engedélyük.

Más magyarázata nem nagyon lehet annak, ami ezután történt. Amikor a páros egyik tagja észrevette Umbergert, odaúszott, és szimplán kitépte a sűrített levegős palackjából a légzőcsövet.

"Egy tapasztalatlan búvár valószínűleg bepánikolt volna a stressztől, és egyenesen a felszínre úszott volna" - mesélte Umberger a Hawaii News Now-nak. Márpedig ez halálos is lehet - Umberger 15 méter mélyen volt, ebből a mélységből már keszonozva, azaz több pihenőt tartva kell felemelkedni, hogy a test alkalmazkodhasson a nagy nyomáskülönbséghez.

Umberger viszont tapasztalt búvár, így annak ellenére meg tudta oldani a helyzetet, hogy a támadásban még a palack a levegő áramlását szabályozó regulátora is megsérült. Szerencséjére volt nála tartalékregulátor, amit fel is tudott szerelni, így nem maradt levegő nélkül a víz alatt.

Umberger úgy véli, azonosítani tudja a támadóját, aki ellen feljelentést is akar tenni. (Via Gawker)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.