Ma csendben lezajlott Minden Idők Legnagyobb Egynapi Állampapír-Visszavásárlása

gazdaság
2014 május 14., 12:19
comments 10

Ezt hajtotta végre ma az Államadósság Kezelő Központ – írja a Portfolio.hu.

photo_camera Vajon ebből mennyi kell, hogy 142 milliárd forintot érjen?

Az idén augusztusban lejáró kötvényből (2014/D) az 5 milliárdos keretre felajánlott 145,8 milliárd forintnyi mennyiségből a központ 142,1 milliárd forintnyit elfogadott. (A 2014/D jelű papírból március végén 509 milliárd forintnyi volt forgalomban, azaz ma az adósságkezelő a sorozat több mint negyedét vette vissza.)

A lap úgy kalkulál, hogy a visszavásárlási aukció rendkívül nagy volumene, a részt vett szereplők száma és az adott papír tulajdonosi szerkezete alapján nagy az esély arra, hogy a Templeton Alapkezelő adott vissza ma nagy tételben ebből a papírból.

A forint ma gyengült, ahogy a török líra is. Egyelőre nem tudni, hogy a Templeton tényleg csökkentette-e magyarországi kitettségét, vagy más futamidejű papírokban kezdett-e el „betárazni”.

Aki részletesebben olvasna erről, itt teheti meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.