Ron Werber megfenyegette a Rogánt bevédő Molnár Zsoltot

POLITIKA
2014 május 14., 11:43
comments 28

„Molnár adjon hálát Istennek minden napért, amíg tartom a számat!”

Ezt üzente az Indexen keresztül az MSZP-nek Ron Werber volt kampányfőnök. Nem a kapucniügy miatt ilyen ideges Werber, hanem Rogán Antal ingatlanbotránya miatt.

Werber azt mondta a lapnak, hogy az az MSZP-s pletyka nem igaz, hogy meg is ütötték egymást Molnár Zsolttal, de tény, hogy kőkemény vita zajlott le a Jókai utcai székház irodájában, miután márciusban megtudták, hogy Rogán Antal vagyonnyilatkozatában nem az igazság szerepel a Fidesz-frakcióvezető vagyonáról. Werber azonnal bedobta volna az információt a kampányba, de Molnár meg akarta akadályozni a „negatív kampányt”.

photo_camera Ron Werber Kuncze Gáborral beszélget (Fotó: Botos Tamás)

Werber egyébként „egyelőre” nem beszél a nyilvánosság előtt az ügyről, mert kifelé beszélni nem profi dolog, de mint mondta, öregszik, és néha elveszti a türelmét.

Molnár a Werberrel való vitájáról a Magyar Narancsnak azt mondta:

„A negatív kampányról azt gondolom, hogy akkor hatékony, ha egyértelmű, világos és tényeket mutat be az emberek számára. Ha vádaskodásnak tűnik, akkor ellentétes hatást tud gyakorolni.”

Az Index szerint miközben a sajtó folyamatosan a szocialisták botrányaitól (például Simon-ügy, Zuschlag-ügy) volt hangos, a Rogán-sztorin három hétig ültek. A lap a múlt héten arról írt, hogy Molnár Zsolt kifejezetten kerülte az éles konfliktusokat a kormányoldal irányító embereivel, sőt általában mindenkivel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.