Így poénkodik az EU-ról a lengyel külügyminiszter a diákokkal

Tbg
eu
2014 május 15., 15:34
comments 1
photo_camera MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter, aki a jelenlegi ukrán válságban talán a legharciasabb hangott hallatja egészen közvetlen hangnemben beszélt az EU-ról, amikor Moraskóban egy politológiás és újságírást oktató egyetemre látogatott.

Rögtön a következővel nyitott:

- Kedves diákok, menjenek el szavazni! Nagyon-nagyon ciki lenne, ha abban az országban, amelyik a legnagyobb pénzügyi támogatást kapja az EU történetében, ott lenne a legkisebb a részvétel. Úgyhogy kedves diákok, ismételten kérem, akárkire, de szavazzanak az EU-választásokon!

Aztán amikor a diákok - némileg joggal - azt kérdezték tőle, hogy ugyan miért tojik az ukrán válságra az EU, akkor pedig azt válaszolta:

- Így van, önnek teljesen igaza van. Európa magasról tojik a biztonságra. De ebben az ügyben nyugodtan rábízhatjuk magunkat Putyin elnökre és az ő bölcs belátására! - mondta kacsintva, majd kifejtette, hogy szerinte nem a Krím megszállása volt az utolsó lépése Putyinnak, azaz Európának egy idő után lépnie kell.

- Az oroszok elleni gazdasági szankciók bevezetése a minimum, amit az Európai Unió tehet az ügyben - fejezte be a gondolatmenetet.

A külügyminiszter pártjának két EP-jelöltjével volt kampánykörúton. (Gazeta Wyborcza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.