Kovács Béla ellen összefogott az USA és az EU

"Soha nem voltam sem magyar, sem külföldi titkosszolgálat tagja, nem működtem együtt titkosszolgálattal és sosem keresett meg titkosszolgálat."

Ezt közölte Kovács Béla, jobbikos EP-képviselő, aki ellen a Legfőbb Ügyészség az Európai Unió intézményei elleni kémkedés gyanúja miatt indítana nyomozást.

A feltűnően oroszbarát Kovács ellen a Magyar Nemzet értesülései szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést, az ügyészség pedig kezdeményezte az EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A Jobbik Ep-listájának harmadik helyén álló Kovács sajtótájékoztatón utasította vissza a vádakat. Ha tud, lemond a mentelmi jogáról, és kezdeményezte, hogy hallgassa meg őt a magyar országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága.

Kovács azt mondta, nem mindenki kém, aki Moszkvában diplomázott, hiszen az orosz egyetemen évfolyamtársa volt Stier Gábor, a kémgyanút nyilvánosságra hozó Magyar Nemzet külpolitikai rovatvezetője is. Azért viszont perelni fog, hogy a lap szerint a felesége, aki osztrák-orosz kettős állampolgár, a KGB munkatársa volt.

Azt is visszautasította, hogy a Jobbik Oroszország és Irán pénzeli. Soha nem kértek sem anyagi, sem politikai támogatást ettől a két országtól.

Mint mondta, tovább folytatja a munkáját, aminek a célja minél előnyösebb stratégiai, energetikai, politikai együttműködés az EU és Oroszország között.

A sajóttájékoztatón ott volt Balczó Zoltán, a Jobbik EP-listájának másodikja. Szerinte a Jobbik húsz százaklék feletti eredménye

túl nagy porszem volt a világpolitika gépzetében,

ezért az USA és az EU összefogott a Jobbik ellen. Mert a globális hatalom számára az a fontos, hogy az MSZP megmaradjon a Fidesz váltópártjának. Erre szerinte Joe Biden, amerika alelnök és Orbán Viktor telefonbeszélgetése a bizonyíték, amiben szerinte Biden arról beszélt, hogy meg kell roppantani a Jobbikot, és Kovács Bélát név szerint is említette. Ennek a szép elméletnek semmi hivatalos nyoma nincs egyébként.

Kovács volt az, aki megfigyelőként mindent rendben talált az orosz fegyverek árnyékában elcsalt krími népszavazáson. Erről is beszélt. Azt mondta, ő csak azt jelentette, amit látott. Fegyvereseket, tankokat például nem, "peidg még gyalog is mászkáltam".

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.