Kovács Béla ellen összefogott az USA és az EU

politika
2014 május 15., 10:20
comments 74

"Soha nem voltam sem magyar, sem külföldi titkosszolgálat tagja, nem működtem együtt titkosszolgálattal és sosem keresett meg titkosszolgálat."

Ezt közölte Kovács Béla, jobbikos EP-képviselő, aki ellen a Legfőbb Ügyészség az Európai Unió intézményei elleni kémkedés gyanúja miatt indítana nyomozást.

A feltűnően oroszbarát Kovács ellen a Magyar Nemzet értesülései szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést, az ügyészség pedig kezdeményezte az EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A Jobbik Ep-listájának harmadik helyén álló Kovács sajtótájékoztatón utasította vissza a vádakat. Ha tud, lemond a mentelmi jogáról, és kezdeményezte, hogy hallgassa meg őt a magyar országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága.

Kovács azt mondta, nem mindenki kém, aki Moszkvában diplomázott, hiszen az orosz egyetemen évfolyamtársa volt Stier Gábor, a kémgyanút nyilvánosságra hozó Magyar Nemzet külpolitikai rovatvezetője is. Azért viszont perelni fog, hogy a lap szerint a felesége, aki osztrák-orosz kettős állampolgár, a KGB munkatársa volt.

Azt is visszautasította, hogy a Jobbik Oroszország és Irán pénzeli. Soha nem kértek sem anyagi, sem politikai támogatást ettől a két országtól.

Mint mondta, tovább folytatja a munkáját, aminek a célja minél előnyösebb stratégiai, energetikai, politikai együttműködés az EU és Oroszország között.

A sajóttájékoztatón ott volt Balczó Zoltán, a Jobbik EP-listájának másodikja. Szerinte a Jobbik húsz százaklék feletti eredménye

túl nagy porszem volt a világpolitika gépzetében,

ezért az USA és az EU összefogott a Jobbik ellen. Mert a globális hatalom számára az a fontos, hogy az MSZP megmaradjon a Fidesz váltópártjának. Erre szerinte Joe Biden, amerika alelnök és Orbán Viktor telefonbeszélgetése a bizonyíték, amiben szerinte Biden arról beszélt, hogy meg kell roppantani a Jobbikot, és Kovács Bélát név szerint is említette. Ennek a szép elméletnek semmi hivatalos nyoma nincs egyébként.

Kovács volt az, aki megfigyelőként mindent rendben talált az orosz fegyverek árnyékában elcsalt krími népszavazáson. Erről is beszélt. Azt mondta, ő csak azt jelentette, amit látott. Fegyvereseket, tankokat például nem, "peidg még gyalog is mászkáltam".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.