Újabb demokratát vesztett az ország: Lemondott párttisztségéről Molnár "Kapucnis" Zsolt

Tbg
POLITIKA
2014 május 15., 18:24
comments 52

Az ATV televízió Egyenes beszéd c. műsorában lemondott minden budapesti pártbeli tisztségéről Molnár Zsolt. Molnár hét éven át volt a szocialisták budapesti elnöke.

Molnár neve az utóbbi hetekben két ügyből kifolyólag került a hírekbe:

  • Kapucnis, akár huligánnak, sőt skinheadnek kinéző ruhában kiabált azon az estén, amikor szélsőjobboldaliak néhány rasszista és antiszemita szólam segítségével 1992. október 23-án kifüttyögték Göncz Árpád köztársasági elnököt a Parlament előtt.
  • A választás előtt az MSZP kampányigazgatója volt. Ebbél minőségében pedig az a vád érte saját pártjától és szövetségeseitől, hogy összejátszott a Fidesszel, többek között Rogán Antal vagyonbotrányának piszkálgatását próbálta leállítani.

Továbbra is a nemzetbiztonsági bizottság elnöke

Molnár jelenleg is országgyűlési képviselő, és az is marad, csak pártbeli tisztségeitől válik meg.

Az ATV oldalán már fent a beszélgetés, ebben Molnár eléggé kuszán így fogalmazott (05:59):

A következő tisztújításon semmilyen párttisztségért nem indulok. (...) Azt gondoltam, hogyha megkapom azt a bizalmat, hogy az Országgyűlés nmezetbiztinsági bizottságának elnöke lehetek, az kellő feladatot és kihívást jelent. (...) Azonban azok a nemtelen, néha szürreális támadások, amik az elmúlt napokban értek, tehát itt a skinheadtől kezdve... minden egyéb ilyenig, azt a döntést hozatták meg velem, mint felelős budapesti pártvezetővel (...) ez az elbulvárosodott aggresszív politika ez nem nekem való.

Molnár Zsolttól azt is megkérdezte Kálmán Olga műsorvezető, hogy kik támadják.

Erre sem adott egyértelmű választ, pedig néhány nappal ezelőtt Ron Werber, a szocialisták kampányguruja szólt be neki, hogy sokat tud Rogánnal való kapcsolatáról, máskor Tarlós István főpolgármesterrel való jó kapcsolatával vádolták meg.

Molnár a beszélgetés alatt egyszer sem tudta megfogalmazni pontosan, hogy miért mond le, miközben az összes, személyével összefüggő vádat tagadta.

Molnár a beszélgetés vége felé arról beszélt, azért van ilyen mozgás a baloldalon, mert éppen "Budapest újraosztása zajlik" a pártok között.

Hogy a fenébe ne maradnék?!

- választolta arra a kérdésre, az MSZP tagja marad-e.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.