Véget ér egy korszak, június végén bezár az iWiW

internetek
2014 május 15., 08:17
comments 139

needmilkonetreehill

Június 30-án lekapcsolják a magyar közösségi oldalt. A felhasználók, ha akarják, "digitális időkapszulát" igényelhetnek, ebben menthetik le a személyes dolgaikat.

Közleményük szerint 12 év után búcsúznak. 2005 és 2010 között Magyarország leglátogatottabb portálja volt, gyakran napi 1,5 milliós felkereséssel. 4,7 millió adatlap volt rajta.

Love-and-Other-Drugs

A Facebook azonban szépen lassan kiszorította a magyar portált, 2010 végén már az amerikai társa vezetett itthon is. Az iWiW-et jegyző Origo Zrt. még négy éven át fenntartotta a terméket, de végül belátták, hogy nincs további értelme a futtatásának.

Az iWiW hangsúlyos szerepet játszott a magyar internetezés elterjedésében és az online tartalomfogyasztásban, ezt tőle elvitatni nem lehetAz emberek többségének azonban bőven elegendő egy közösségi oldalt kezelni, és érthető, hogy ezt inkább egy nagyobb presztízsű, nemzetközi oldalon teszik meg, ahol ráadásul külföldi ismerősökkel is kapcsolatba léphetnek. Sok más ország tapasztalatait látván azt gondolom, szép az az öt év, amíg a két közösségi site meg tudott lenni egymás mellett, ám a folytatást a fentiek tükrében már nem láttuk ésszerűnek, így a 2014 májusában lejáró üzemeltetési szerződésünket már nem hosszabbítjuk meg.

- mondta Vaszily Miklós, az Origo Zrt. vezérigazgatója.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.