Az Ipsos szerint is veri a Jobbik az MSZP-t

politika
2014 május 16., 09:03
comments 78

Az Ipsos május 6-13. között felvett közvélemény-kutatása szerint három párt támogatottsága 5 százalék feletti a biztos pártválasztók között, vagyis csak a Fidesz, a Jobbik és az MSZP szerezhet mandátumot jövő vasárnap. A DK, az LMP és az Együtt is a küszöb alatt toporog.

A biztos pártválasztók között a Fidesz támogatottsága 56 százalék, a Jobbiké 17 százalék, az MSZP-é 16 százalék.

A bejutás alá mérték a DK-t (4 százalék), az LMP-t (3 százalék) és az Együtt - PM-t (3 százalék).

Áprilisi statisztika is készült

Az Ipsos most vizsgálta azt is, hogy ki hogyan szavazott április 6-án, a parlamenti választáson. Ebből az derült ki, hogy a Fidesz jól szerepelt az alapfokú végzettséggel bírók körében, és magához képest rosszabbul a diplomásoknál.

A baloldali összefogásra a 30 alattiaknak még csak 7 százaléka sem szavazott. A 65 felettiek viszont 45 százalékban szavaztak balra, pont annyian, mint ahányan e korosztályból a Fideszt támogatták.

A Jobbikra a 30 alattiak 30 százaléka szavazott, és a középosztály körében volt igazán népszerű. Sokkal több a férfi szavazójuk mint a női, ilyen különbség a többi pártnál nem kimutatható.

Az LMP a diplomások között szerepelt a legjobban (8 százalékuk szavazott a pártra). (Ipsos)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.