Az NSA 71 millió lengyel telefonálást hallgatott le egy hónapban

külföld
2014 május 16., 13:59

Ezt Glenn Greenwald amerikai újságíró írja No Place to Hide című könyvében a Gazeta Wyborcza című lengyel lap pénteki beszámolója szerint. Greenwald szerint közvetlenül a fő internetkábelekről vették le a telefon- és internetadatokat. A dokumentumokból az is kiderül, hogy a lehallgatás egy lengyel kormányügynökséggel folytatott együttműködésnek köszönhető. Azt, hogy volt-e valamilyen nemzetközi szerződés a két ország között, ami szabályozta az amerikai titkosszolgálat tevékenységét, nem tudni. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.