Törökországban egynapos sztrájkot hirdettek a bányaszerencsétlenség miatt

külföld
2014 május 16., 08:18
comments 9

Egynapos sztrájkot hirdettek a török szakszervezetek tiltakozásul az ország legsúlyosabb bánya katasztrófája miatt, amiben a 282 bányász vesztette életét. A szakszervezetek az elhibázott a privatizációt, és azt követően kialakult rossz és veszélyes munkakörülményeket okolják a tragédiáért. Ankarában, a munkaügyi minisztérium előtt már 3000 ember tüntet. Isztambulban az demonstrálók a Taksim térre akartak vonulni, de a rendőrség megakadályozta azt. Izmirben húszezren vonultak az utcára, a tömeget a rendőrség vízágyúkkal és könnygázzal oszlatta. Állítólag az ottani egyik szakszervezeti vezető kórházba került.

photo_camera AFP PHOTO/GURCAN OZTURK

Gül elnök ellátogatott a szerencsétlenség helyszínére, ahol felszólította a törököket, hogy

egységesen, együtt kell átvészelni és túljutni ezen a nehéz időszakon.

photo_camera Ahmet Sik/Getty Images

Az elnök meglátogatta a sérülteket és az áldozatok hozzátartozóit. A látogatása során a városban voltak tiltakozások, de közel sem akkor mint elöző nap, mikor Erdogan miniszterelnök volt Somában. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.