Választási Bizottság: Nem lehet alanyi jogon a Híradóba kerülni

POLITIKA
2014 május 16., 14:31

Az MTV nem sértett választási alapelvet azzal, hogy nem szerepeltette a Híradóban a Haza Nem Eladó Mozgalmat. A Választási Bizottság pénteki ülésén 11:4 arányban a szerkesztői szabadságra hivatkozva utasította el a kifogást. Korábban az ATV nem tudósított a Jobbikról, őket büntették és felszólították a jogsértés abbahagyására.

Az MTVA-val szemben egy magánszemély nyújtott be kifogást, hogy az esti Híradóban az EP-választáson induló szervezetek és pártok közül csak a Haza Nem Eladó Mozgalom nem jelent meg. Patyi András elnök és Fábián Adrián, a testület választott tagja amellett érvelt, hogy hírműsorokba hírek kellenek, oda "nem lehet alanyi jogon bekerülni". Az elnök utalt a Kúria korábbi határozataira, amelyek szerint egyetlen műsorszám alapján nem lehet megítélni a jelölőszervezetek közötti esélyegyenlőség megsértését.
Az elnök a vitában hangsúlyozta, a politikai kampány eseményeiről kell a közmédiának tudósítania. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.