A Sólyom Airways közösségi finanszírozásból szállna újra

gazdaság
2014 május 18., 15:35
comments 23

Minden idők legnevetségesebb légitársaságának az Indiegogón saját közösségi finanszírozási profilt hozott létre Lucsik János alapító-CEO. Vagy csak valaki, aki viccelt, de a Sólyom esetében talán mindegy is.

photo_camera Jobbra Lucsik János (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Várják a mikrobefektetők jelentkezését, ezzel a nyitómondattal:

„Welcome on board Ladies and Gentlemen! Thank you for choosing Sólyom Airways from Budapest. Have a nice time in the Heart of Europe."

Aki 501 ezer és 10 millió forint között száll be, az az alábbi, egyre súlyosabb nyereményekből részesülhet:

  1. Névre szóló köszönőlevél mellett, megkapja a” Sólyom logó” kitűzőt, mely hirdeti Klubtagságát.
  2. A Sólyom Hungarian Airways által létrehozásra kerülő „ Dicsőségfalunkon” névvel, címmel, az adományozott összeg feltüntetésével megnevezésre kerül ( kivéve, ha kifejezetten kéri, hogy erre ne kerüljön sor), mint olyan személy, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a Sólyom Hungarian Airways Kft. , az új magyar légitársaság elindulásában.
  3. Meghívást kap a Sólyom Hungarian Airways által megszervezésre kerülő „nyitó bulira”, melyen VIP vendégként vehet részt, és amellyel az első járatunkat fogjuk ünnepelni
  4. A támogatásként adományozott összeggel azonos értékű kupont kap, melyet a Sólyom Hungarian Airways első járatának elindítását követő 12 hónapon belül bármely járat First Class, illetve Business Class helyfoglalásánál felhasználhat
  5. Egy alkalommal Budapest és környéke panoráma sétarepülés ingyenes részvételi jogának biztosítása legfeljebb négy fő részére
  6. Egy alkalommal egy limuzin, és négy fő bodyguard vagy két fő hostess biztosítása a Klubtag bármely protokoll megjelenéséhez

Simán lehet, hogy nem vicc, hiszen a Sólyom Airways rajongói oldalán, a solyomairways.com-on és a solyomair.com-on is reklámozták. De akkor még jobb a vicc.

Az Indiegogón pénzmosószoftvertől kezdve verseny-vízibiciklin át filmig mindenre gyűjtöttek már, az első perctől kezdve röhejes légitársaságra még nem. (Cink)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.