Arról elfelejtették megkérdezni a József Nádor térieket, hogy akarnak-e mélygarázst

Úgy tűnik, hamarosan elkezdődhet a József Nádor téri mélygarázs évek óta húzódó építkezése. Minderről a környék lakói nem az önkormányzattól, még csak nem is egy nyilvánosságra hozott építési engedélyből értesülhettek. Hanem abból, hogy a héten egy mérnöki iroda munkatársai keresik majd fel lakásaikat az OTP Ingatlan Zrt. megbízásából.

A Szigma Stúdió szakemberei azt vizsgálják majd, hogy a József Nádor téri lakások statikailag megfelelő állapotban vannak-e, vagyis

kibírják az építkezést.

Ami már csak azért is különös, mert az utolsó - tavaly nyári - hírek még arról szóltak, hogy a mélygarázs építési engedélyét egy lakó és a Levegő Munkacsoport bíróságon megtámadta.

Azt az építési engedélyt, amit a kerületi önkormányzat még csak közzé sem tett. A belvárosi önkormányzat egyébb formában sem tájékoztatta a lakókat az építkezés megindításáról.

A terv szerint amúgy a József Nádor térre 525 férőhelyes mélygarázs épül, de lenne biciklitároló és elektromosautó-töltőhely is.

Hogy minek kell oda mélygarázs, az szintén nincs túlindokolva. Alig párszáz méterrel odébb, az Erzsébet téren már van egy, ahol akárhányszor jártam, mindig volt üres hely. (Via Város Szíve. Címlapkép: Diana / Flickr)