Elindult a Beszélj róla!, a projekt, ami hangot adna a gyermekkori szexuális bántalmazás áldozatainak

bűnügy
2014 május 20., 13:37
comments 5

Anoni Mara 2013-ban jelentette meg Bűn vagy bűnhődés című könyvét, ami a gyerekek ellen elkövetett szexuális támadások kérdésével foglalkozott. A könyvét kísérő reakciók miatt döntötte el, hogy felvilágosító kampányt indít arról, hogy a hasonló támadások sokkal gyakoribbak Magyarországon, mint azt gondolni szokás, és hogy ezek hatással vannak az áldozatok egész életére.

Egy társaság alakult köré, és közösen indították most el a Beszélj róla! honlapját, ahol az áldozatok név nélkül mesélhetik el saját történetüket. A cél egy olyan támogatói közösség megteremtése, ahol könnyebbé válik az átélt borzalmak feldolgozása.

Az első történetek, és minden, amit a projektről tudni érdemes, már a ma elindult honlapon elérhetőek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.